Bami Goreng Speciaal

Bami Goreng Speciaal

Bami goreng speciaal, dat je in plaats van bami natuurlijk ook met rijst als nasi kunt maken, wordt wel gezien als een wat uitgebreidere versie met meer ingrediënten en dus ook met meer smaken.

Dat komt omdat als je dit gerecht bij een Chinees restaurant eet of gaat halen, er vaak ook gebakken kip bij zit.

Dat hoeft natuurlijk niet want dit wordt normaliter niet bij de bami goreng speciaal geserveerd te worden, kan wel.

Wel lekker erbij zijn natuurlijk satéstokjes en satésaus, of pindasaus. Het recept voor pindasaus kun je hier vinden.

Recept Bami Goreng Speciaal

In plaats van mie kun je ook rijst gebruiken.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword bami
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 160 kcal

Ingrediënten

  • 1 Pak Bami Maar je kunt er ook Chinese mie voor gebruiken.
  • 1 Winterwortel Schoon gemaakt en in dunne reespjes gesneden.
  • 1 Stengel Prei Goed wassen en in niet al te dikke ringen snijden.
  • 1 Klein gesneden ui
  • 2 Geperste of erg fijn gesneden knoflooktenen
  • 0,25 Witte kool In smalle repen gesneden of kant en klaar gesneden uit de supermarkt.
  • 250 Gram Hamblokjes
  • 3 Eieren
  • 1 Theelepel Gemberpoeder
  • 3 Eetlepels Ketjap manis
  • Saté kant en klaar Of kip aan stukjes gesneden en op een satéprikker gestoken.
  • Satésaus of pindasaus
  • Sesamolie Of een ander soort goede olie.

Bereiding

  1. Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water en laat het in een vergiet uitlekken.

  2. Verhit in een wok of koekenpan de olie. Voeg de groenten, de ui, de uitgeperste knoflook en het gemberpoeder toe en roerbak deze.

  3. Voeg nu de blokjes ham toe, en de ketjap manis.

  4. Goed mengen, en even goed laten doorbakken. Daarna de uitgelekte bami toevoegen, en goed roeren.

  5. Bak in een andere pan de satéstokjes.

  6. Bak, ook weer in een andere pan de eieren. Zorg er voor dat de dooier zoveel mogelijk heel blijft. Als de eieren gebakken zijn, snij deze dan met een mes en een vork in dunne reepjes.

  7. Voeg de dunne reepjes ei aan de bami toe.

  8. Serveer de bami goreng speciaal op vier borden, en voeg aan alle borden stokjes saté toe, met over de stokjes saté en de bami een goede lepel satésaus.

Opmerkingen - Tips

Wil je zelf satésaus maken smaakt dit nog lekkerder als je het voor de tijd maakt.

Advertentie