Drinken

Drinken bij de Nasi

Wat wil je drinken bij de Nasi Goreng….

Vaak is dat natuurlijk een biertje, want dat is toch wel het gebruik, zeker als je bij de Chinees gaat eten. Of anders is het wel water, wat fris, of een wijntje.

Maar zijn dit nu typische dranken voor bij een gerecht als Nasi Goreng, of valt er nog veel meer te drinken bij de Nasi Goreng?

Wat te drinken bij de Nasi

Naast de standaard drankjes, is Nasi Goreng ook een ideaal gerecht voor diverse wijnen, en dan vooral witte wijnen. Immers in de Nasi zit normaal gesproken varkensvlees.

Het is dus een leuke gelegenheid om eens een nieuwe witte wijn te proberen.

Overigens is het natuurlijk ook een goede gelegenheid om eens wat echt Indonesisch te drinken, zoals bijvoorbeeld, en schrik niet, the manis, een zoete thee.

Overigens zijn er veel meer Indonesische dranken, die wat mij betreft prima bij de Nasi Goreng passen.

Opvallend is namelijk, dat in Indonesië veel vruchtsappen gedronken worden, vaak ook bij het eten. En die kan je natuurlijk overal in de supermarkt kopen.

Maar wat je uiteindeijk gaat drinken bij de Nasi, dat hoort natuurlijk voornamelijk af te hangen van je eigen smaak, en of je eens wat nieuws wilt proberen.

Wat mij persoonlijk betreft, heb ik er toch het allerliefste een witbiertje bij, zoals bijvoorbeeld Hoegaarden, of zoals ze hier in Oostenrijk zeggen, een Weizen.

Alhoewel ik ook nog wel eens een ander buitenlands biertje probeer, tenminste als dat te krijgen is. Ze brouwen natuurlijk in Azië ook bier, en dat wil ik in ieder geval eens gaan proberen.

Want dat lijkt me nu inderdaad echt bij de Nasi Goreng passen.

Overigens, als de Nasi erg heet is, dan is het verstandig om er Sinas of Cola bij te drinken, omdat dit toch wel helpt tegen het pittige eten.

Deel ons op social media

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.