Gado gado

Gado gado

Gado gado is een Indonesisch groentegerecht, het gerecht wordt ook in Nederland en Suriname veel gegeten en natuurlijk vaak besteld bij de (afhaal)Chinees. Ook wordt dit gerecht vaak geserveerd bij de bami of nasi goreng speciaal, en bij een rijsttafel.

Het is eigenlijk niet veel meer dan een groentemix met een gebakken ei, en een schep pindasaus.

Je hebt natuurlijk ook bij dit gerecht veel verschillende variaties, traditioneel wordt het met taugé, tahoe en veel verschillende groenten gemaakt, maar je kunt het natuurlijk naar eigen smaak en keuze maken.

Recept Gado gado

De indonesische gado gado is voldoende voor 4 personen.
Gang Bijgerecht
Keuken Indonesisch / Chinees
Keyword Gado Gado
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 132 kcal

Ingrediënten

  • 4 Eieren
  • 300 Gram Pandan rijst
  • 500 Gram Sperziebonen
  • 1 Komkommer
  • 250 Gram Taugé
  • 250 Gram Spitskool
  • 2 Handjes Kroepoek
  • 1 Kommetje Zelfgemaakte satésaus
  • 500 Gram Rijst

Bereiding

  1. Kook de rijst zoals dit op de verpakking is aangegeven.
  2. Bereid de pindasaus volgens het recept naar eigen keuze.
  3. Verwarm een pan met water erin op middelhoog vuur.
  4. Voeg de sperziebonen toe, kook deze gedurende 12 tot 14 minuten totdat ze gaar zijn.
  5. Doe de eieren in een tweede pan met water, kook de eieren gedurende 6 tot 8 minuten .
  6. Was de komkommer en de spitskool onder koud water uit de kraan, en snij de komkommer in dunne plakjes en de spitskool in dunne reepjes.
  7. Verdeel de rijst over de borden.
  8. Voeg de komkommer, sperziebonen, en de Taugé toe.
  9. Verdeel ook de spitskool over de borden.
  10. Pel de gekookte eieren, snij deze doormidden en verdeel ook deze over de borden.
  11. Leg nu ook wat kroepoek op de borden en natuurlijk kun je nu ook de pindasaus erbij serveren.