Lekker pittig

Lekker pittig

Nasi Goreng is, zoals we wel vaker schrijven, een gerecht dat geen vast recept kent, maar verschillende variaties.

Eén van de variaties is de Nasi Goreng, maar dan wel lekker pittig.

En om heel eerlijk te zijn, dat is misschien wel datgene dat wij het meeste missen hier in Oostenrijk, want buiten een belachelijk hete Pizza, is het eten hier vrij vlak, zoals menigeen zich zal herinneren aan de vakantie in Oostenrijk.

Ik weet nog wel, toen mijn vrouw voor de eerste keer kookte voor mij, Nasi Goreng, en natuurlijk zelf gemaakt.

Over pittige Nasi gesproken. Zo pittig hoeft het van mij normaal gesproken ook weer niet, het was echt heet, maar zelf houden wij dus wel van een beetje pit in de Nasi, zeg maar lekker pittig.

Nasi Lekker Pittig

Lekker pittig maak je de Nasi Goreng, als je voor het opdienen een lepeltje Sambal er doorheen roert.

Hoe groot dit lepeltje is, hangt vooral van je eigen smaak af.

Kijk vooral uit met kruiden als zwarte of witte peper.

Enerzijds hoort dit natuurlijk niet in de Nasi Goreng, anderzijds maakt het de Nasi snel erg heet.

Wil je toch peper toevoegen, doe dat dan in mate, en vooral net voor het opdienen. Peper verbrand namelijk erg snel als je dit tijdens het bakken van de rijst doet.

Een andere manier om de Nasi Goreng lekker pittig te maken, is om in plaats van de paprika die in het recepot staat, een verse peper toe te voegen.

En die peper is natuurlijk in verschillende vormen en maten te verkrijgen, waarbij ook de mate van pittig sterk kan verschillen.

Ook hier moet je erg voorzichtig zijn met het toevoegen van de erg pittige pepers, zoals bijvoorbeeld de Thaise en Indiase peper, de Habanero, de Serrano peper of de Chipotle.

Om nog maar te zwijgen van de Ghost Pepper (Bhut Jolokia).

Ons advies, hou het Indonesisch Hollands, en maak het lekker pittig met wat Sambal, wat overigens ook bij de Nasi Goreng hoort.

Deel ons op social media

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.