Pangsit goreng

Pangsit goreng

Pangsit goreng is een Indonesisch hapje wat je als hoofdgerecht, maar ook als tussendoortje kunt eten.

Maar, wat is het eigenlijk? Het zijn krokante deegpakketjes gevuld met gehakt en garnalen

Het deegpakketje kan op veel verschillende manieren gevouwen worden, maar meestal wordt het tot een driehoekje gevouwen.

Pangsit goreng is echt iets wat zelfs een beginner kan maken, de deegpakketjes lukken namelijk echt altijd.

Voor dit recept heb je pangsit vellen nodig, deze zijn te vinden op de Aziatische afdeling van je supermarkt

Kun je ze niet in de supermarkt vinden, dan kun je natuurlijk ook naar de Aziatische winkel gaan.

Recept Pangsit goreng

Dit recept is voldoende voor 25 deegpakketjes.
Gang Bijgerecht
Keuken Indonesisch / Chinees
Keyword Pangsit goreng
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 26 minuten
Totale Tijd 51 minuten
Geschikt voor 24 Stuks
Calorie├źn 144 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Pakje pangsit vellen 250 gram
  • 250 Gram half-om-half gehakt
  • 100 Gram garnalen vers of uit de diepvriezer
  • 2 Bosuien
  • 2 Knoflookteentjes
  • 1 Eetlepel oestersaus
  • 1 Liter olie om te frituren
  • 1 Eiwit
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Als eerste laten we de pangsit vellen ontdooien, deze kun je het beste een dag van tevoren in de koelkast leggen.
  2. We beginnen nu als eerste met de vulling voor de pangsit goreng.
  3. Maak de garnalen schoon, haal dus het darmkanaal eruit en de kop eraf.
  4. Hak de garnalen in stukken, doe deze en het gehakt in een grote schaal.
  5. Maak de knoflookteentjes schoon. Snij deze in fijne stukken en voeg de knoflook bij het gehakt en de garnalen.
  6. Snij de bosui in ringetjes, voeg de bosui, oestersaus, peper en zout bij het mengsel wat al in de schaal zit.
  7. Meng alles goed door elkaar.
  8. Neem een pangsit velletje en schep ongeveer een theelepel van de vulling in het midden.
  9. Bestrijk de randjes met wat eiwit en vouw het tot een driehoek samen.
  10. Verhit de olie in een diepe pan of in een wok.
  11. Frituur de pangsit goreng gedurende 4 tot 5 minuten per keer totdat deze een bruine kleur hebben en krokant zijn.
  12. Leg een stuk keukenpapier op een bord, laat het hierop uitlekken.
  13. Je kunt de lekkernij serveren met een lekker sausje.