Pisang goreng

Pisang goreng

Pisang goreng zijn eigenlijk gebakken bananen die in verschillende culturen bereid en gegeten worden.

Het gerecht kan op verschillende manieren worden bereid, maar traditioneel wordt pisang goreng met bananen in een krokante mantel gemaakt.

Het gerecht komt oorspronkelijk uit de Indonesische keuken, het wordt vooral als nagerecht, dus als dessert, of als een snack gegeten.

Vandaar dat is Nederland deze gebakken banaan vaak met poedersuiker ggeten wordt, maar ook vaak bij de oliebollen met Oud en Nieuw.

Als je het gerecht wat spannender wilt maken, dan kun je deze met slagroom, kaneel en/of suiker eten, zelfs het flamberen is mogelijk.

Recept Pisang goreng

Het recept voor het Indonesië nagerecht is voldoende voor 18 stuks.
Gang Bijgerecht
Keuken Indonesisch / Chinees
Keyword Pisang Goreng
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 50 minuten
Geschikt voor 18 stuks
Calorieën 402 kcal

Ingrediënten

  • 3 Rijpe maar stevige bananen
  • 125 Milliliter Water
  • 1 Ei
  • 1 Theelepel Bakpoeder
  • 100 Gram Bloem
  • 1 Zakje Vanillesuiker
  • 150 Milliliter Olie om in te bakken
  • Poedersuiker om te bestrooien
  • Zout

Bereiding

  1. Pak een schotel en doe de bloem, het zout en de vanillesuiker erin.
  2. Breek het ei aan de rand van de schotel open, voeg het bij de bloem in de schotel.
  3. Giet een beetje water erbij en meng alles goed door elkaar totdat je een egaal mengsel hebt.
  4. Verwarm een pan op middelhoog vuur met de olie erin, laat dit warm worden totdat deze ruim 180 graden heeft.
  5. Schil de bananen en snij deze in de lengte doormidden. Eventueel kun je de halve bananen ook in de breedte doormidden snijden.
  6. Haal de stukken bananen door het beslag, hiervoor kun je het beste 2 vorken gebruiken.
  7. Frituur de bananen gedurende 3 tot 4 minuten totdat ze een goudbruine kleur krijgen.
  8. Haal de bananen uit de pan en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.
  9. Voordat je de gebakken bananen serveert, kun je deze nog met wat poedersuiker bestrooien.