Tongseng is niet zomaar een gerecht; het is een symbool van traditie, cultuur en de rijke smaken van de Indonesische keuken. Als je ooit de gelegenheid hebt gehad om door de levendige straten van Java te wandelen, heb je wellicht de verleidelijke geur van Tongseng opgemerkt, die uit de lokale warungs (kleine eetstalletjes) komt. Het […]
Recepten

Bakso
Bakso, voor velen een geluid dat herinneringen oproept aan drukke straten in Indonesië waar straatverkopers hun dampende kommen met deze geliefde gehaktballetjes serveren. Maar wat is het precies? Het is meer dan zomaar een gerecht; het is een symbool van de rijke culinaire traditie van Indonesië. Deze hartige soep, gemaakt van vleesballetjes, meestal rundvlees, geserveerd […]

Batagor
Batagor is een populaire Indonesische snack die smaakvol en heerlijk is. Het is een afkorting van “Bakso Tahu Goreng”, wat letterlijk vertaald “gebakken tofu en gehaktballetjes” betekent. Het is een streetfood-gerecht dat zijn oorsprong vindt in Bandung, Indonesië, maar tegenwoordig overal in het land te vinden is. De oorsprong van Batagor is net zo smakelijk […]

Kantonese nasi
Kantonese nasi is een heerlijk rijstgerecht afkomstig uit de Kantonese keuken. Het verschilt van andere nasi-varianten door de unieke mix van ingrediënten en kooktechnieken die worden gebruikt. Het resultaat? Een smaakvolle en voedzame maaltijd die je zeker eens moet proberen. De Kantonese keuken staat bekend om zijn mildere smaken en het gebruik van verse ingrediënten. […]

Mie Ayam
Mie Ayam, een dampende kom met zijdezachte noedels, perfect gecombineerd met malse stukjes kip, gehuld in een geurige bouillon en gegarneerd met knapperige gebakken uitjes. Dit is de betoverende ervaring die Mie Ayam, het geliefde Indonesische kip noedelgerecht, te bieden heeft. Een culinaire reis die je smaakpapillen meevoert naar de straten van Indonesië, waar de […]

Chow mein
Chow mein is een heerlijk en veelzijdig gerecht uit de Chinese keuken dat de harten van voedselliefhebbers over de hele wereld heeft veroverd. Met zijn knapperige noedels, smaakvolle sauzen en diverse ingrediënten biedt het een culinaire ervaring die zowel voldoening geeft als de smaakpapillen prikkelt. Dit populaire gerecht is in de loop der jaren geëvolueerd […]

Kip met zoetzure saus
Kip met zoetzure saus is een geliefd gerecht dat de smaakpapillen streelt met zijn perfecte combinatie van zoet, zuur en hartig. Of je nu een liefhebber bent van de Aziatische keuken of gewoon op zoek bent naar een heerlijk en eenvoudig recept om thuis te maken, kip met zoetzure saus is altijd een goede keuze. […]

Martabak
Martabak, ook wel bekend als martabak manis, is een populair Indonesisch dessert dat lijkt op een dikke pannenkoek of cake. Het wordt vaak verkocht op straat als een zoete traktatie en is geliefd om zijn zachte, luchtige textuur en rijke, zoete smaak. Martabak wordt meestal gemaakt van een beslag van bloem, suiker, gist, en melk, […]

Spekkoek
Spekkoek, ook bekend als lapis legit, is een traditionele Indonesische cake die bestaat uit laagjes van rijke, gekruide cake met een kenmerkend patroon van donkere en lichte lagen. Het is een populaire lekkernij in Indonesië en wordt vaak geserveerd bij speciale gelegenheden zoals feesten en vieringen. Spekkoek wordt gemaakt door afwisselend dunne lagen van twee […]

Hong Shao Rou
Hong Shao Rou is een traditioneel Chinees gerecht dat ook wel bekend staat als het rode gebakken varkensvlees. Het gerecht komt oorspronkelijk uit de provincie Jiangsu in China en is inmiddels populair in heel China en daarbuiten. Het Chinese gerecht wordt met een aantal verschillende ingrediënten bereid. Hong Shao Rou wordt vaak geserveerd met gestoomde […]

Peking eend
Peking eend is een beroemd Chinees gerecht dat bestaat uit een gebraden eend met knapperige huid, soms geserveerd met dunne pannenkoekjes, hoisinsaus, reepjes lente-ui en komkommer.Het is één van de meest populaire gerechten uit de Chinese keuken en staat bekend om zijn rijke smaak en krokante textuur. Het gerecht is ontstaan in de stad Peking […]

Mie goreng
Mie goreng is traditioneel Nederlands-Indonesisch, het gerecht wordt in Nederland dus graag en vaak gegeten, en het lijkt natuurlijk op bami of nasi. Goreng wil overigens zeggen dat de rijst, de bami, of zoals in dit geval de mie, gebakken is. Vaak wordt er dan ook nog een gebakken ei bij geserveeerd, maar dat hoeft […]

Rendang Padang
Rendang Padang is eigenlijk een soort gekarameliseerd rundvlees. De naam van het gerecht is afkomstig van Padang en betekent zoiets als heel lang stoven. Het is dus makkelijk gezegd rundvlees wat heel lang in een soort van dunne curry, ook wel eens gulai genoemd, gestoofd wordt. Het recept wordt traditioneel met rijst en groenten zoals, […]

Atjar tjampoer
Atjar tjampoer is een zoet-zuur bijgerecht, maar het kan natuurlijk ook als hoofdgerecht gegeten worden. Het komt traditioneel uit Indonesië, het wordt dus veel in de Indische maar ook in de Maleisische keuken gegeten. En het wordt nagenoeg standaard geserveerd bij de (afhaal)Chinees in Nederland. Bovendien kan het in de meeste supermarkten kant en klaar […]

Gado gado
Gado gado is een Indonesisch groentegerecht, het gerecht wordt ook in Nederland en Suriname veel gegeten en natuurlijk vaak besteld bij de (afhaal)Chinees. Ook wordt dit gerecht vaak geserveerd bij de bami of nasi goreng speciaal, en bij een rijsttafel. Het is eigenlijk niet veel meer dan een groentemix met een gebakken ei, en een […]