Tjap tjoy is een Chinees-Indonesisch gerecht wat ook wel eens cap cai genoemd wordt, tjap tjoy betekend letterlijk gemengde groenten. Dit gerecht wordt in de Nederlandse versie meestal met paprika, komkommer, taugé, wortel, en champignons gemaakt. Naar wens kun je dan nog gebakken kip, varkensvlees, rundvlees, of tofu toevoegen, maar traditioneel wordt dit gerecht met […]
Recepten

Kroepoek maken
Kroepoek hoort net als satésaus bij de nasi en bami. Hoewel je het natuurlijk ook als chips en bij allerlei andere gerechten kun eten. Welke kroepoek hangt natuurlijk van je eigen smaak af, of liever gezegd hoe scherp wilt je het hebben.

Surinaamse nasi
Surinaams nasi is een populair gerecht in Suriname en ie ietwat anders dan nasi goreng. Ondanks natuurlijk het feit dat nasi van oorsprong uit Indonesië afkomstig is. Toch is dit een lekkere variant waarbij je overduidelijk de invloeden proeft uit Suriname.

Bami Goreng Speciaal
Bami goreng speciaal, dat je in plaats van bami natuurlijk ook met rijst als nasi kunt maken, wordt wel gezien als een wat uitgebreidere versie met meer ingrediënten en dus ook met meer smaken. Dat komt omdat als je dit gerecht bij een Chinees restaurant eet of gaat halen, er vaak ook gebakken kip bij […]

Satesaus
Satésaus, ook wel pindasaus genoemd is natuurlijk niet weg te denken bij de nasi of de bami. Maar ook erg lekker bij de patat en vele andere gerechten. Daarbij kun je natuurlijk de kant en klare variant uit de supermarkt halen, maar je kunt het ook heel simpel zelf maken. En dat is ook handig […]

Nasi Lemak
Nasi Lemak is een gerecht uit Maleisië, en wordt niet zoals wij dat doen, bij het middageten of avondeten gegeten, maar als ontbijt. Natuurlijk zul je er niet aan moeten denken om dit gerecht ’s morgens vroeg te moeten eten, maar om heel eerlijk te zijn, smaakt dat wel ontzettend goed als ontbijt.

Drinken bij de Nasi
Wat wil je drinken bij de Nasi Goreng…. Vaak is dat natuurlijk een biertje, want dat is toch wel het gebruik, zeker als je bij de Chinees gaat eten. Of anders is het wel water, wat fris, of een wijntje.

Bijgerechten
Nasi Goreng is natuurlijk op zich al een heerlijk gerecht, dat in verschillende variaties kan worden gemaakt. De Indonesische maaltijd staat echter niet, anders dan de hollandse keuken, bekend om de hoofdgerechten, die zonder bijgerechten gegeten worden. In tegendeel.

Zelf maken of een pakje
Nasi Goreng is natuurlijk een erg lekker gerecht, maar als je het zelf wilt maken, dan gaat daar wel wat tijd in zitten. En soms heb je niet veel tijd, maar wil je toch Nasi Goreng maken.

Lekker pittig
Nasi Goreng is, zoals we wel vaker schrijven, een gerecht dat geen vast recept kent, maar verschillende variaties. Eén van de variaties is de Nasi Goreng, maar dan wel lekker pittig.