Recepten

Tjap Tjoy

Tjap tjoy

Tjap tjoy is een Chinees-Indonesisch gerecht wat ook wel eens cap cai genoemd wordt, tjap tjoy betekend letterlijk gemengde groenten. Dit gerecht wordt in de Nederlandse versie meestal met paprika, komkommer, taugé, wortel, en champignons gemaakt. Naar wens kun je dan nog gebakken kip, varkensvlees, rundvlees, of tofu toevoegen, maar traditioneel wordt dit gerecht met […]

Lees meer

satésaus

Satesaus

Satésaus, ook wel pindasaus genoemd is natuurlijk niet weg te denken bij de nasi of de bami. Maar ook erg lekker bij de patat en vele andere gerechten. Daarbij kun je natuurlijk de kant en klare variant uit de supermarkt halen, maar je kunt het ook heel simpel zelf maken. En dat is ook handig […]

Lees meer

Nasi Lemak

Nasi Lemak

Nasi Lemak is een gerecht uit Maleisië, en wordt niet zoals wij dat doen, bij het middageten of avondeten gegeten, maar als ontbijt. Natuurlijk zul je er niet aan moeten denken om dit gerecht ’s morgens vroeg te moeten eten, maar om heel eerlijk te zijn, smaakt dat wel ontzettend goed als ontbijt.

Lees meer