Welk bier bij nasi?

Welk bier bij nasi?

Als er vanavond nasi goreng op het menu staat wil je daar natuurlijk ook het juiste drinken bij. De juiste drank bij de nasi zorgt voor een perfecte match waardoor je optimaal kunt genieten van het eten. Bier is een goede keus en dan met name gerstebier. Witbier is ook een goede mogelijkheid. Mocht je liever een wijntje willen drinken of gewoon water is dat natuurlijk ook prima.

Welk biersoort past het best bij nasi?

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een standaard drankje bij nasi. Veel gedronken wordt een pils wat ook prima smaakt maar er is een beter alternatief betreft bier. Een aanrader om te drinken bij nasi goreng is gerstebier. Dat is niet gefilterde en blonde bier dat bovendien ook nog eens bovengistend is. De smaak is wat complexer omdat het op een hogere temperatuur wordt gegist. Deze biersoort was vooral populair rond 1880 toen het ondergistende pilsener bier populair werd. Op dit moment wordt het niet veel meer gebrouwen maar er zijn een aantal merken waar je bij terecht kunt. Witbier is ook een prima optie bij nasi.

Andere dranken voor bij de nasi

Als je liever niet kiest voor een gerstebier omdat je eens wat wilt of omdat je het niet lekker vindt hebben we een aantal andere opties voor je. Als eerst kun je natuurlijk denken aan een wijntje. In veel gevallen bevat nasi goreng ketjap en daardoor kun je dit het beste combineren met een wijn die enigszins zoet van smaak is. Dat is tevens ook perfect ook scherp eten. Mocht je geen alcohol willen drinken kun je ook kiezen voor een vruchtensap. Water doet het natuurlijk bij ieder gerecht goed.

Deel ons op social media

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.