Yang chow fan

Yang chow fan

Yang chow fan is een Chinees rijstgerecht, het wordt ook wel Chinese gebakken rijst genoemd.

Het rijstgerecht wordt het meeste in Oost-China gegeten, maar ook in steden zoals Hongkong is het erg populair.

Wist je de yang chow fan zelf het meest gegeten rijstgerecht in Azië is? Het wordt inmiddels zelfs in Europa bij de Chinees geserveerd en veel gegeten.

In het zuiden van China wordt de ham uit het gerecht graag door char-siu of Kantonees gebraden varkensvlees vervangen.

Recept Yang chow fan

Het recept voor de Chinese Yang chow fan is voldoende voor 4 personen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch / Chinees
Keyword Yang chow fan
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 690 kcal

Ingrediënten

  • 300 Gram Witte rijst
  • 1 Winterpeen
  • 1 Middelgrote ui
  • 6 Eetlepel Zonnebloemolie
  • 125 Gram Hamblokjes
  • 250 Gram Tuinerwten
  • 225 Gram Rauwe gepelde garnalen
  • 4 Witte Scharreleieren
  • 3 Bosuitjes
  • 2 Eetlepel Sojasaus

Bereiding

  1. Doe de rijst in een vergiet, spoel deze 3 tot 4 keer goed onder koud water uit de kraan af.
  2. Door het wassen van de rijst voorkom je sneller papperige rijst.
  3. Verwarm een grote pan op middelhoog vuur.
  4. Voeg de rijst en ruim water toe, het water moet minimaal een vingertop lengte boven de rijst staan.
  5. Breng het aan de kook, laat de rijst op een lager vuur verder koken.
  6. Giet de rijst in een vergiet af en laat deze minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
  7. Schil de peen met een dunschiller, snij deze in blokjes.
  8. Maak de ui schoon, snij deze in blokjes.
  9. Verwarm een pan met wat olie erin, roerbak de peen, de ui, en de ham gedurende ruim 6 minuten.
  10. Voeg na 3 minuten de erwten toe, roer alles goed door elkaar.
  11. Schep alles uit de pan, voeg het mengsel het beste in een grote schotel.
  12. Verwarm nog een pan met olie erin, roerbak nu de garnalen gedurende 2 minuten totdat deze gaar zijn.
  13. Schep de garnalen uit de pan en voeg deze bij de rest dat al in de schotel zit.
  14. Roer de eieren in een kom. Snij de bosuien in dunne ringen.
  15. Verwarm een pan met wat olie erin, schenk de eieren erin en roer deze goed los.
  16. Voeg na ongeveer 1 minuut de bosui en de koude rijst toe, roerbak dit gedurende 3 minuten.
  17. Schep de ham, de groenten, de garnalen, de sojasaus, en de rijstwijn door de rijst.
  18. Breng het Chinese rijstgerecht met zout en peper op smaak.